Nebezpečné aplikace v mobilu, které byste měli podle odborníků smazat

,
Nebezpečné aplikace v mobilu, které byste měli podle odborníků smazat

V mobilním telefonu můžete mít řadu aplikací, ne všechny jsou ale bezpečné a důvěryhodné. IT odbornoníci doporučují některé nedůvěryhodné aplikace raději z telefonu vymazat. Také doporučují před stažením nové aplikace si ve vyhledávači prověřit, zda o aplikaci nevydala média negativní zprávy a přečíst si komentáře uživatelů a zda není ke stažení jiná, důvěryhodnější aplikace s podobnými funkcemi.

Jaké aplikace byste měli podle odborníků z telefonu vymazat?

TikTok

Aplikaci TikTok si po celém světě stáhlo už přes dvě miliardy uživatelů. Používají ji hlavně teenageři a děti pro vytváření a sdílení zejména krátkých, a osobních videí.
Aplikace shromažďuje množství uživatelských dat, jako například údaje o zařízení, typ CPU, hardware ID, místo na disku, využití paměti, údaje o dalších nainstalovaných aplikacích v telefonu (včetně těch již smazaných), síťové informace ,IP a MAC adresy zařízení a routeru, naposledy používané přístupové body WiFi. Ačkoli to nemusí být škodlivé, uživatelé by se měli zamyslet, zda aplikace pro sociální média musí mít přístup k vašim informacím.

Aplikace, které kradou vaše přihlašovací údaje pro Facebook

Takových aplikací je buhužel celá řada. IT odborníci jich objevili minimálně 25 a spolupracovali s Googlem, aby je ze své nabídky odstranil. Pokud je máte v telefonu, okamžitě je vymažte, radí odborníci.
Jedná se o aplikace: Super Wallpapers Flashlight, Padenatef, Wallpaper Level, Contour Level Wallpaper, iPlayer & iWallpaper, Video Maker, Color Wallpapers, Pedometer, Powerful Flashlight, Super Bright Flashlight, Super Flashlight, Solitaire Game, Accurate Scanning of QR Code, Classic Card Game, Junk File Cleaning, Synthetic Z, File Manager, Composite Z, Screenshot Caputre, Daily Horoscope Wallpapers, Wuxia Reader, Plus Weather, Anime Live Wallpaper, iHealth Step Counter a Com.tqyapp.fiction.

Facebook

Pro mnohé uživatele možná překvapivé. Facebook i nadále porušuje soukromí téměř neustále, ale společnost také shromažďuje data uživatelů, aby vytvořila profil pro inzerenty. Aplikace Facebooku umožňuje pořizovat fotografie a videa, nahrávat zvuk, přidávat a mazat kontakty, číst texty, kalendář a další. Aplikace také neustále běží na pozadí a zasílá vám nepříjemná oznámení, která vyčerpávají vaši baterii a datové limity.

Angry Birds

Tato hra má špatnou pověst od chvíle, kdy bývalý agent Edward Snowden vynesl tajné informace o masivním utajovaném celosvětovém sledování telefonů a elektronické komunikace ze strany bezpečnostních služeb, včetně těch o této populární hře. Reklamní platforma skrytá v kódu hry umožnila společnosti zacílit reklamy na její uživatele a tato data byla zcela viditelná. To znamenalo, že citlivá data, jako jsou mapříklad telefonní čísla, poloha, seznamy hovorů, politické informace, sexuální orientace uživatelů byla veřejná a dostupná vládním agenturám i mimo ně.

IT odborníci doporučují z mobilního telefonu vymazat i další nebezpečné aplikace jako IPVanish VPN, Memory Cleaner, 4 GB RAM Memory Booster, CamScanner a Randonautica.

Hodnocení Nebezpečné aplikace v mobilu, které byste měli podle odborníků smazat

Ohodnoťe náš článek Nebezpečné aplikace v mobilu, které byste měli podle odborníků smazat. Pomohl vám se v tematu zorientovat? Nabídl vám vhodné produkty ke koupi?

5 hvězdiček = nejlepší

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (6 hlasování, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

Podobné články k Nebezpečné aplikace v mobilu, které byste měli podle odborníků smazat

Další články s tématikou nákupního rádce:

86 %

návodů dohledáme v českém jazyce.
V ostatních případech vracíme peníze.


123 minut

je průměrná doba dohledání u varianty EXPRESS