Průvodce nákupem nového tabletu. Na co se zaměřit?

,
Průvodce nákupem nového tabletu. Na co se zaměřit?

Přemýšlíte, jaký tablet si vybrat? Připravili jsme pro vás komplexního nákupního průvodce, ve kterém navrhujeme, které parametry je třeba vzít v úvahu, a které modely stojí za pozornost.

Tablet je skvělou alternativou k počítači

Před několika lety nic nenasvědčovalo tomu, že by tablety byly tak populární. S každým dalším rokem se však jejich podíl na trhu elektronických zařízení stále zvětšoval. Uživatelé dychtivě sahají po tomto typu zařízení hlavně kvůli obrovským možnostem a kompaktním rozměrům. Skrytí tabletu v batohu nebo tašce je mnohem jednodušší než nošení notebooku s sebou. Tablety fungují s celou řadou příslušenství, takže můžete připojit klávesnici, myš a dokonce i externí monitor! Lze je tedy využít jak pro zábavu, tak pro každodenní práci. Mobilní systémy Android a iOS mají samozřejmě určitá omezení, ale pro běžného uživatele nebudou příliš patrné. Efektivní práce na tabletu je možná! Cena špičkového tabletu je srovnatelná s nákupem notebooku střední třídy. Obě zařízení poskytují velké možnosti, ale volba tabletu je dána především kompaktními rozměry a delší výdrží baterie.

Nejdůležitější parametry

Velikost obrazovky má obrovský dopad na pohodlí používání, proto stojí za zvážení tento parametr. Nejmenší 6-8 palcové modely jsou nejlepší volbou jako tablet pro dítě i pro lidi, kteří hledají opravdu malé zařízení. Desetipalcový tablet je optimální, pokud jde o pracovní prostor pro sledování filmů nebo hraní her. Největší tablety mají 12,9palcový displej, který vám umožní pracovat se dvěma aplikacemi současně. Není to jen dobrá volba pro zábavu, ale také pro práci, zpracování fotografií nebo jednoduché úpravy videa.

Rozlišení dobrého tabletu

Ovlivňuje kvalitu zobrazeného obrázku. Nejlevnější tablety mají HD rozlišení (1280 × 720 px), které neohromí kvalitou, ale pro běžného uživatele je dostačující. Rozlišení Full HD je u tabletů považováno za standard, což zaručuje mnohem ostřejší obraz. Rozdíl je patrný zejména při sledování filmů nebo procházení fotografií. Špičkové modely tabletů používají ještě vyšší rozlišení zaručující vynikající hustotu pixelů.

Jaký tablet vybrat?

Výkon tabletu je klíčový, proto byste měli volit modely s osmijádrovou jednotkou. Pokud hledáte herní tablet nebo chcete aplikaci pohodlně používat, vyberte si model, který má nejen dobrý procesor, ale i dostatek RAM. Na tabletech s iOS stačí na bezproblémový provoz 3 GB RAM. U tabletů Android je dobré zvolit model, který bude mít alespoň 4 GB RAM. V opačném případě může dojít k poklesu výkonu při hraní nebo používání několika aplikací současně.

Vnitřní úložiště

Co dalšího je důležité, když se rozhodujeme, jaký tablet si koupíme? Množství dostupného místa se promítá do schopnosti ukládat aplikace, fotografie, videa nebo hudbu. Absolutní minimum pro každého uživatele by mělo být 32 GB vnitřní paměti. Samozřejmě čím více, tím lépe, a proto jsou velmi oblíbené tablety se 64 GB, 128 GB a dokonce 256 GB pamětí. Mnoho modelů také nabízí podporu pro karty microSD, které vám umožní dále rozšířit váš prostor.

Kapacita baterie

Na tomto parametru závisí pracovní délka tabletu. Většina modelů má baterie s kapacitou 4000 mAh. Špičkové tablety mají baterie s kapacitou až 7 000 mAh. Čím větší je kapacita, tím déle bude zařízení schopno fungovat.

Připojení k internetu

Tablety se mohou připojit k síti dvěma způsoby. Vestavěný modul WiFi vám umožňuje připojení k blízké bezdrátové síti. Alternativou pro toto řešení je tablet s vestavěným slotem pro SIM kartu. Díky tomu máte přístup k internetu bez ohledu na to, kde jste. Toto je velmi dobré řešení pro lidi, kteří hodně cestují a nechtějí pokaždé hledat přístupové body.

Pro koho je tablet nejlepší volbou?

Tablet je mimořádně všestranné zařízení, které bude ideální pro učení, zábavu a kancelářskou práci. Tyto typy zařízení jsou ideální pro cestování. Chystáte se na služební cestu nebo třeba na dovolenou? Tablet vám umožní sledovat filmy, číst e-knihy a mnoho dalších úkolů.

Tablet pro dítě – stojí to za to?

Určitě ano! Mnoho rodičů dychtivě používá tablety jako nástroj zábavy a učení. V obchodě Google i v AppStore najdete spoustu zajímavých aplikací věnovaných mladším uživatelům. Dětský tablet může být také skvělým herním nástrojem. Počet zajímavých titulů je obrovský a každý si určitě najde to své.

Cena zařízení

Slušný tablet se dá pořídit kolem 4.000-4.500 Kč. Mírně náročnějším uživatelům by měl rozpočet 9.000 Kč zcela stačit. Pokud hledáte tablet, který bude odpovídat výkonu počítače, pak musíte být připraveni na částku minimálně 14.000 Kč.

Nejprodávanější tablety

Lenovo M10 Plus ZA5T0081CZ

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Wi-Fi SM-P610NZAAXEZ

Apple iPad 2020 32GB Wi-Fi Space Gray MYL92FD/A

Samsung Galaxy Tab A7 Wi-Fi 32GB SM-T500NZAAEUE

Lenovo TAB M10 Wi-Fi ZA4G0019CZ

Hodnocení Průvodce nákupem nového tabletu. Na co se zaměřit?

Ohodnoťe náš článek Průvodce nákupem nového tabletu. Na co se zaměřit?. Pomohl vám se v tematu zorientovat? Nabídl vám vhodné produkty ke koupi?

5 hvězdiček = nejlepší

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (No Ratings Yet)
Loading...

Podobné články k Průvodce nákupem nového tabletu. Na co se zaměřit?

Další články s tématikou nákupního rádce:

86 %

návodů dohledáme v českém jazyce.
V ostatních případech vracíme peníze.


123 minut

je průměrná doba dohledání u varianty EXPRESS